Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Reporty

Trip na sever a prvosjezd Sněžky

publikováno 18.05.2014

Vrcholově náročný víkend na severu naší vlasti

První květnový víkend jsme se vydali na sever, krutý to sever. Počasí nás bičovalo už od samotného odjezdu, kde jsme stihli zmoknout na kost dříve, než jsme vůbec sedli do auta. První destinací byl Liberec, kde nás trochu překvpila teplota snad o deset stupňů nižšší než u nás v Praze, na mikiny to fakt nebylo, bohužel nic jiného jsme neměli... Takže se šlo jezdit, první kilometry, první píchnuté kolečko..slimák neslimák, pumpa nepumpa..nafoukni se volá Vojta, ale kolo neposlouchá, sedlo si tam na ráfky, chce poslouchat nadávky..

 

      

Za jeden večer jsme stihli poznat velice široký kolorit Liberce a jeho kulturních podniků, završený v rockovém baru.

Druhý den jsme si střihli místní skatepark abychom trochu poladili štýlo. Poté nás čekal přesun do Nejvyšších hor naší země. Mezitím další píchnuté kolečko.

   

Náročný den, náročná noc, ještě náročnější ráno a samotný výstup na nejvyšší horu, která se za poslední dobu zvětšila o celý jeden metr (opravdu už má 1603 m ! ) Čím blíže jsme byli vrcholku, tím více nás překvapovalo počasí, na to že je květen, jsme z rozmazaným pohledem nechápavě koukali na protijdoucí lidi (oukej, bylo jich jenom pár za celý den), kteří v technických zimních bundách a čepicích štrádovali dolů.. Opět jsme zjistili že na mikinu to není. Foukalo jak blázen a mlha se pozvolna krystalizovala v jemné vločky které bodali do tváří. Na vrcholu byla asi 0°C. Takže rychle dolů, želbohu to zase tak rychle nejelo, část - zejména ta první z vrcholu se jet úplně ideálně nedá, opravdu veliké kameny, které 8" kolečka atb prostě nevezmou. Jemnostpane, to je nadělení! Jinak pěšinky a cesty luxusní, místy až moc luxusně rychlé. K Růžohorkám, nás čekala i část která není z kopce, takže kus pěšky aj hore. A poté už opravdu dlouhý a rychlý sjezd až do Velké Úpy, samozřejmě že se zastavením na další opravu píchlého kolečka a s pauzou na Děčínské boudě. Sjezdovka dolů do Velké Úpy byla parádní - sluníčko šajnovalo, ještě nevzrostlá tráva šustila pod koly, srnky běhaly, krávy bučely, ostnaté dráty se nám docesty motaly, ale sjezd mnohem lepší než v zimě..završený jak jinak než píchnutým kolečkem.

Sněžka byla 4.5.2014 na mountainboardech pokořena!

 

Díky všem, kdož nám k tomu dopomohli, podpořili a víkend s námi trávili!

Fotogalerie přehledně (P) zde

Obrázky k článku

Album nebylo nalezeno. Zkontrolujte správnost adresy alba na Google Picasa.
https://picasaweb.google.com/data/feed/api/user/102395263310891312232/album/TripNaSeverAPrvosjezdSnezky#?kind=photo&imgmax=1200&thumbsize=144&access=public&max-results=300

Kategorie: ostatní

Návštěv: 62307
Dnes: 0
Online: 2

Naši sponzoři a partneři
  • leda h...

Aktualita

Video "Sezona 2014"
Průřez mountainboardovou sezonou roku 2014 po evropských destinacích..... Prvosjezd Sněžky, Polská liga, Němcký pohár, mezinárodní sjezd ve Francii, Mistrovství světa boardercrossu v Srbsku, to a mnohem více ve dvaceti minutách!

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz